• Bemutatkozom

    Pszichológus

    Kissné Szekeres Ibolya humanisztikus, személyközpontú tanácsadó pszichológus vagyok, aki munkájában az egzisztencialista filozófiai szemléletmódot veszi alapul. Több mint 20 év tanítás után magyar-angol szakos tanárként, 5 éve pszichológusként kezdtem dolgozni, ebből 2 évet Angliában, ahol pszichológiát, pszichológiai tanácsadást (counselling-psychology) tanultam.

    A Keele Egyetemen végeztem MSc tanácsadói pszichológus szakon, a Worcesteri Egyetemen MSc munkapszichológiát és BSc pszichológiát tanultam. A birminghami Newman Egyetemen a tanácsadó pszichológusi képességeket sajátítottam el. A Szegedi Egyetemen MA filozófia szakot végeztem. Életemet folyamatos tanulás jellemzi.

    Hiszem, hogy értelmet adni életünknek, elfogadni önmagunkat olyannak, amilyenek valójában vagyunk, és tapasztalatainkat, amelyek megtörténtek velünk, elengedhetetlen feltételét jelentik lelki egészségünknek. A boldogság bennünk van, ami minden ember számára elérhető.

    Tudom, hogy képesek vagyunk változni, hiszen a változást önmagam is megtapasztaltam. A változás nem azt jelenti, hogy én egy teljesen más ember leszek, hanem azt, hogy megismerem és elfogadom önmagam. Az ókor intelmei Gnóthi Szeauton (Ismerd meg Önmagad) és Amor Fati (Fogadd el Önmagad és a Sorsod) örök érvényűek.